Avslutad resa: Upplev magisk julstämning i Krakow – en av Europas vackraste städer

Följ med till den fantastiska kulturstaden Krakow och upplev några stämningsfulla adventsdagar! Utöver stads­vandring och julmarknad får vi också besöka det kungliga slottet och gå på klassisk konsert.

Polens forna huvudstad Kraków är inte bara en kulturstad av stora mått utan även en av Europas vackraste städer. Två gånger under 2010-talet har staden blivit utsedd till Europas främsta turistmål. Mirakulöst nog klarade sig Kraków undan andra världskrigets förstörelse, varför man kan njuta av en stad i dess ursprungliga prakt.

Ackompanjerande av vår Polen-expert Ulla Dieden upplever du under en mysig adventshelg det allra bästa. Vi bor mitt i centrum och gör en guidad stadsrundtur, besöker det kungliga slottet och går på julmarknad på det jättelika renässanstorget Rynek Główny. En klassisk konsert sätter extra guldkant på vistelsen.

Upplev magisk julstämning i Krakow – en av Europas vackraste städer
Den gamla tyghallen i Kraków. Foto: Wieslaw Majka

Följ med oss till Kraków 1–4 december

Dag 1

Under dagen landar våra flyg på Krakóws flygplats, där en transferbuss väntar på att ta oss in till Hotel Wyspianski, beläget i hjärtat av staden, tio minuters promenad från det väldiga torget Rynek Główny – Krakówbornas naturliga mötesplats. Efter incheckning disponeras tiden fritt fram till middagen, som vi intar på en gemytlig restaurang i Gamla stan, Stare Miasto.

Vi avrundar kvällen med att lyssna till trumpetspel vid Mariakyrkan.

Dag 2

Efter frukost bekantar vi oss under en guidad rundtur med vår vackra värdstad, som var huvud-stad i Polen fram till 1596 då den svensk-polske kungen Sigismund flyttade huvudstaden till Warszawa för att få ett maktcentrum närmare Sverige.

På Wawelkullen tronar det kungliga slottet och katedralen, där flera av Polens kungar har krönts och ligger begravda. Vi besöker den kungliga officiella våningen, som är fylld med utsökta utsmyckningar och detaljer i gotik och renässans.

Vi äter en gemensam lunch innan vi fortsätter utforska Kraków. Nedanför breder den världsarvsklassade gamla stadskärnan ut sig – i centrum Rynek Główny med Mariakyrkan och Tyghallarna, en fantastisk renässansbyggnad.

Så här års färvandlas torget till en stämningsfull julmarknad och under eftermiddagen får vi tillfälle att sondera utbudet. På Jagellonski-universitetet, ett av de äldsta i Europa, studerade prominenta herrar, bland andra vetenskapsmannen Kopernikus och påven Johannes Paulus II.

Upplev magisk julstämning i Krakow – en av Europas vackraste städer
Julmarknad på stora torget i Kraków.

Dag 3

På förmiddagen gör vi en promenad till Krakóws Historiska museum, som är fördelat på 14 olika divisioner runt om i staden. Här tar vi bland annat del av utställningar om Krakóws historia och kultur. Eftermiddagen är fri att upptäcka Kraków på egen hand. Kanske blir det en promenad i de judiska kvarteren, Kazimierz, som också var inspelningsplats för filmen Schindlers list. På kvällen serveras vi en läcker avslutningsmiddag i Stare Miasto.

Dag 4

Frukosten avrundar vår trivsamma vistelse i Kraków och under dagen lyfter våra flyg. Beroende på vart du flyger kan du få tid att strosa i staden innan det är dags att åka ut till flygplatsen.

Upplev magisk julstämning i Krakow – en av Europas vackraste städer
Den rätta julstämningen infinner sig lätt i Polens gamla huvustad.

Resefakta

Avresa: 1 december 2023
Hemresa: 4 december

Pris: 9 995 kr per person i dubbelrum

Tillägg:
Enkelrum: 650 kr
Avbeställningsskydd: 600 kr

Allt detta ingår:

 • Flyg till Krakow t/r inkl flygskatt från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
 • Bussresor i Kraków
 • 3 övernattningar i 2-bäddsrum m dusch/wc i Kraków.
 • 3 frukostar
 • 1 lunch (inkl vin/vatten)
 • 2 middagar (inkl vin/vatten)
 • Guide
 • Whispers
 • Guidad stadspromenad Kraków
 • Biljett till klassisk konsert
 • Inträde till ”Kungliga officiella våningen” på Wawelslottet och Historiska Museet/julkrubborna.
 • Representant från Hemmets Journal vid fler än 25 deltagare.

Boka så här:

Ring Jörns resor, 0770 – 78 70 00 eller boka på www.jorns.se

Övriga resevillkor får du vid bokningen.

Vi reserverar oss för ­program­ändringar, valuta- eller skatte­förändringar som står ­utanför vår kontroll.

Presenteras av

Scroll to Top