Njut av sensommaren på Hurtigruten – en oförglömlig resa

Hurtigruten är det bästa sättet att uppleva Norge! Längs majestätiska fjordar kantade av dramatiska bergstoppar går vår resa.

Hurtigruten från Bergen till Kirkenes är en klassiker som finns på mångas önskelista. En del återkommer igen och igen för att se de ”100 fjordarna och de 1000 fjällen” med sin unika särprägel och charm.

Atmosfären ombord är lugn och informell – man tar dagen som den kommer.

Den goda maten vid frukost, lunch och middag är ett ­kapitel för sig. Den är ­inspirerad av lokala råvaror från regioner och hamnar vi passerar. Kanske tar du en fika i det dygnet-runt-öppna kaféet ­eller så sitter du försjunken med en god bok i biblioteket.

I fartygets panoramasalong njuter du av oförglömliga vyer medan fartyget glider fram.

Ombord finns också gym, bastu och jacuzzi och fartygets reseledare erbjuder dagligen flera intressanta föreläsningar.

Vi gör en stadsrundtur i Bergen och tillbringar en hel dag ombord i fantastiska Geirangerfjorden med sina vackra vattenfall längs berget. Vi går i land i exempelvis Ålesund, Trondheim, Bodö och Tromsö – ”Nordens Paris”.

Det ingår en utflykt till Nordkap i resans pris och dessutom finns möjlighet att köpa till ett tiotal olika utflykter när du bokar din resa. 400 000 passagerare årligen kan inte ha fel! Gör slag i ­saken och beställ direkt!

Ombord bjuds det på närproducerad mat. Foto: Agurtxane Concellon

Följ med från ­Bergen till ­Kirkenes 16–22/8 och 29/8–4/9

Dag 1

Vi flyger från Arlanda eller Kastrup och landar i Bergen under eftermiddagen. Där väntar buss och lokalguide för en guidad stadsrundtur. Vi checkar in på Hurtigruten, får våra hytter och äter välkomstmiddag ombord.

Dag 2

Vi upplever Geirangerfjorden och gör sedan ett stopp i Ålesund, där fartyget lägger till nära centrum. Ta gärna en promenad och bekanta dig med stadens speciella jugendarkitektur!

Möjlighet till utflykten ”Geiranger med Trollstigen”.

Dag 3

Under morgonen anlöper vi Trondheim, Norges första huvudstad som tidigare kallades för Nidaros. Vi lägger ut vid lunch och fortsätter resan.

Möjlighet till utflykterna ”Trondheim med Nidarosdomen och Ringve museum” eller ”Stadspromenad i Trondheim”.

Charmiga Bergen är slutmålet på vår resa. (Foto: Andrea Klaussner)

Dag 4

Denna morgon kan det vara värt att gå upp extra tidigt då vi passerar polcirkeln och i samband med detta sker en viktig reseritual. Efter lunch gör vi ett stopp i Bodö och når sedan Lofoten. Under kvällen lägger vi till i Svolvaer.

Möjlighet till utflykterna ”Lofoten”, ”Möt Vikingarna”, ”Upplev Bodö och Saltströmmen” ”RIBsafari till Saltströmmen”, ”Svartisen, glaciär”.

Dag 5

Under natten passerar vi Stokmarknes, Sortland och Risöyhamn och under morgonen lägger vi till i Harstad. Vi ankommer Tromsö efter lunch, där vi gör ett längre stopp. Möjlighet till utflykterna ”Ishavsstaden Tromsö” och ”Fjälltur med Husky”.

Dag 6

Vi lägger till i Honningsvåg där buss och lokalguide ­väntar och gör en utflykt till Nordkap med sin hisnande natur. Nordkapsklippan sträcker sig 307 meter rakt upp ur Ishavet. Inne i Nordkaphallen kan man se en ­imponerande panoramafilm. Middag ombord.

Dag 7

Tidig förmiddag når vi vår slutdestination, Kirkenes, där bussen väntar som tar oss direkt till flygplatsen. Vi flyger via Oslo och ­beräknar att landa på Kastrup 16.20 och Arlanda 17.05, med bagaget fullt av nya upplevelser och bekantskaper.

Vi bjuds på midnattskonsert i magnifika Ishavskatedralen i Tromsö. Foto: TT

Resfakta Hurtigruten

Avresa: 16 augusti 2023 (MS ­Polarlys) respektive 29 augusti 2023 (MS Richard With)

Hemkomst: 22 augusti 2023 respektive 4 september 2023.

Pris: 29 590 kr per person i ­delad fönsterhytt på däck 2 ­eller 3 (begränsad utsikt)

I priset ingår:

 • Flygresa t/r inkl ­bagage, ­skatter och avgifter, ­Arlanda-Bergen/Kirkenes-Oslo-Arlanda, alternativt Köpenhamn-Bergen/Kirkenes-Oslo-Köpenhamn.
 • Kryssning med Hurtigruten Bergen–Kirkenes inklusive övernattningar i delad fönsterhytt (se ovan).
 • Busstransfers i Norge enligt program.
 • Guidad sightseeing i Bergen.
 • Utflykt till Nordkap.
 • 6 frukostbufféer, 5 luncher, 6 middagar ombord.
 • Måltidsdryck ombord.
 • Representant från Hemmets Journal/Icakuriren.
 • Färdledare från Specialresor.
 • Resegaranti från statliga resegarantin.

Tillägg per person:

 • Flera hyttalternativ finns, fråga vid bokningen!
 • Extra utflykter enligt program.

Boka så här:

Ring Specialresor 054-18 89 00 eller mejla info@special-resor.se

Antalet platser är begränsat. ­Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in resan senast 90 dagar före avresa om antalet deltagare understiger 30 ­personer.

Vi rekommenderar att förboka utflykter som inte ingår i priset som kan vara av intresse, då det är begränsat antal platser. ­Bokas hos Specialresor senast 60 dagar innan avresa.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och ­Reseförsäkring.

Vid bokning får du övriga ­resevillkor. Vi reserverar oss för eventuella ­program-, pris- och tidtabell­ändringar utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan Hemmets Journal/Icakuriren och Specialresor.

Presenteras av:

Scroll to Top