AVSLUTAD RESA: Vandra i alperna – och njut av storslagna vyer

Upplev oslagbart vackra leder, genuin gästvänlighet och kulturpärlor. Vinprovning och ett besök i Mozarts födelsestad Salzburg ingår!

Bad Gastein är inte bara en skidort. Historiskt sett är staden mer känd som en kurort. Redan på 1800-talet reste kungligheter och kända personer hit för att bada kurbad och andas frisk alpluft.

Vårt reseprogram bjuder på härliga vandringar, vinprovning av österrikiska kvalitetsviner och, beroende på val av vandring, en utflykt till Mozarts födelsestad Salzburg. Dessutom ingår lunch under vandringsdagarna samt sju middagar.

Vi får uppleva vackra vandringsleder, underbara dofter, porlande bäckar och forsande vattenfall. Smaklökarna bjuds på genuin österrikisk mat som smakar extra gott efter några timmars vandring. Välj mellan alpin vandring och Nordic Walking.

Vi gör ett besök i Mozarts magnifika födelsestad Salzburg. Foto: TT

Vandringsresa Bad Gastein 3–10 juni 2023 eller 26 augusti – 2 september 2023

Välj din nivå:

Alpin Vandring

Alpin vandring sker på olika höjd och vi använder oss ibland av liftar. Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots. På dessa vandringar är det bra att ha en god allmänkondition och viss vana från fjällvandring. Bra vandringskängor är en nödvändighet.

Nordic Walking

Nordic Walking är ett omväxlande vandringsprogram med stavgång där vi vandrar längs med Gasteinerdalens vackra promenadvägar och fina vandringsleder med bra och lätt underlag. Stavar får du låna utan extra kostnad.

Dag 1

Flyg från Arlanda, Landvetter eller Kastrup. Ankomst till hotellet i Bad Gastein efter transfer från flygplatsen. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2

Vi njuter av en god frukostbuffé och tar del av ett välkomstmöte innan vi går en guidad rundvandring i Bad Gastein. Vi delar sedan upp oss i grupper och ger oss iväg på veckans första vandring. Alpina gruppen går i lagom kuperad terräng vilket ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Nordic Walking-gruppen går promenad till Böckstein. After walk och middag på hotellet.

Dag 3

Idag vandrar alpina gruppen i Nassfelddalen och äter lunch på på en alm – ett slags gårdsrestaurang. Nordic Walking-gruppen åker till grannbyn Bad Hofgastein och tar bergbanan upp till Schloss­alm (2 050 meter över havet). På kvällen väntar after walk och middag på hotellet.

Vi bor på vackra Hotel Saltzburger Hof. Foto: STS Alpresor

Dag 4

Frukost och genomgång av dagens vandringar. Alpina gruppen tar liften upp på berget Graukogel, 1 950 meter över havet och vandrar bort till den vackert belägna alpsjön Palfnersee, drygt 100 meter högre upp. Nordic Walking-gruppen går en härlig tur på Martin Lodinger Höhenweg till Bad Hofgastein. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. På kvällen vinprovning och en god middag.

Dag 5

Idag tar vi paus från vandringen och vi rekommenderar att följa med på dagsutflykt till världsarvet Venedig. Det blir tidig avfärd och vi besöker sevärdheter som Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och lunch. Stannar du i Bad Gastein kan du göra en egen vandring eller följa med till Zell am See.

Dag 6

Idag åker Nordic Walkinggruppen med buss till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi vandrar längs med floden Salzach och upp på berget Mönchsberg där vi har en fantastisk utsikt över staden. Vi äter en god lunch och får en guidad promenad och ser Mozarts födelsehus, domkyrkan och festspelhusen. Alpina gruppen tar sig till grannbyn Bad Hofgastein och tar liften upp för vandring på det vackra berget Schloss­alm. På kvällen kopplar vi av i hotellets spa före middag.

Dag 7

Frukostbuffé och genomgång av dagens vandring. Alpina gruppen tar liften upp till mittstationen på Stubnerkogel och vandrar via Stubnerkogels topp (2 246 meter över havet) till lunchhütten. Nordic Walking-gruppen vandrar längs en av de vackraste lederna i Nassfelddalen. På kvällen avskedsdrink och bildvisning. Kvällen avslutas med middag och artistuppträdande.

Dag 8

Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein. Vi flyger tillbaka till Sverige efter en oförglömlig vecka i Alperna

Skaffa nya vänner eller kom närmare gamla! Foto: STS Alpresor

Resefakta: Bad Gastein 3–10 juni 2023 eller 26 augusti – 2 september 2023

Avresa: 3 juni 2023 eller 26 augusti 2023

Hemresa: 10 juni 2023 eller 2 september 2023

Pris: 14 495 kr per person för del i dubbelrum.

I resan ingår:

 • Flyg Arlanda, Landvetter, ­Kastrup–Salzburg/München tur och retur.
 • 7 övernattningar på Hotel Salzburger Hof.
 • 7 frukostbufféer och 7 femrätters middagar.
 • Välkomstpaket på rummet.
 • Vinprovning.
 • Alpin vandring eller Nordic Walking 5 dagar, inkl luncher, guidning och transporter.
 • Dagsutflykt till Salzburg.
 • Reseledarservice.
 • Representant från Hemmets Journal.

Tillägg:

 • Transfer Salzburg-Bad Gastein med guide 420 kr, München-Bad Gastein 575 kr.
 • Avbeställningsskydd via ERV 7 % av resans pris/pers.
 • Enkelrumstillägg 1 100 kr.
 • Balkongtillägg 500 kr.
 • Dagsutflykt Venedig: 1050 kr.
 • Dagsutflykt Zell am See: 495 kr.

Boka så här:
Ring STS Alpresor 0771-20 20 20 eller mejla info@alpresor.se

Mer info: alpresor.se/hemmets-journal

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår ­kontroll. Vi utför alltid de bäst lämpade vandringarna efter dagens förutsättningar gällande väder och vind.

Presenteras av:

Scroll to Top