AVSLUTAD RESA: Tre soliga dagar i Värmland – med Peder Lamm som guide!

Följ med på en innehållsrik tur till Värmland med bland annat Sliperiet i Borgvik, Lars Lerins konstmuseum och Klässbols Linneväveri. Antikexperten Peder Lamm guidar oss och vill du att Peder berättar om eller värderar något, så ta med föremålet på resan!

Är du intresserad av att åka på denna resa? Kolla årsprogrammet för 2022 eller kontakta Johanna Dahl på 076 545 24 66 för att se om den blir av även i år!

Vid Klarälvens strand, centralt i Karlstad nära shopping, nöjen och sevärdheter ligger vårt hotell som stod klart 1870. Det har renoverats i omgångar med nyligen både takterass, bar och pool men behållit flera originaldetaljer. I samma hus hittar vi dessutom puben som har Karlstads soligaste uteplats.

Den tre dagar långa resan bjuder på godbitar som Klässbols linneväveri, som kan titulera sig Kunglig hovleverantör, och det gamla brukssamhället Borgvik där järnbruket blomstrade på 1800-talet.

Vi gör ett unikt ”hemma hos-besök” i Glava hos skådespelerskan Gio Petré på Sölje Herrgård. Sliperiet i Borgvik är en annan pärla, det drivs av musikern och gitarristen Oscar Magnusson – känd som en av medlemmarna i Sven-Ingvars. Vi får en guidad visning.

Efter att den berömda dansrestaurangen Sandgrund slog igen så var nyfikenheten stor på vad det skulle bli istället. Nu vet vi – Karlstad fick en egen konsthall där Lars Lerin har sin permanenta utställning. Han anses vara Nordens främste akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen. Vi blir guidade och får också egen tid att strosa runt och njuta av målningarna.

Alsters Herrgård och Pelargonmuseét står också på programmet. Det är bara att boka och börja längta!

AVSLUTAD RESA: Tre soliga dagar i Värmland – med Peder Lamm som guide!
Peder Lamm är en välkänd profil i Antikrundan. Han är vår guide i Värmland.

Allt du behöver veta om din resa!

Dag 1

Vi möts i Kristinehamn där vår buss väntar. Första stoppet är Alsters Herrgård, Gustaf Frödings minnesgård, där vi äter lunch. Vi får en guidning och hinner även med att titta i trädgården ­eller besöka hantverksbutiken. Vi fortsätter sen till vårt anrika hotell, Elite Stadshotell, vackert beläget intill Klarälven och med närhet till många sevärdheter. Efter incheckning väntar en guidad promenad med kulinariska smakprov från Värmland. Middag äter vi på en restaurang i Inre hamn.

AVSLUTAD RESA: Tre soliga dagar i Värmland – med Peder Lamm som guide!
Statyn Sola i Kallsta står utanför vårt hotell i Karlstad.

Dag 2

Vi beger oss västerut till det gamla brukssamhället Borgvik och tittar på Skans 113 som på 40-talet uppfördes som försvarslinje genom orten. I Borgvik får vi också en guidad visning i konsthallen Sliperiet som drivs av musikern och gitarristen Oscar Magnusson. Vi åker därefter vidare mot Glava och Sölje Herrgård, där vi serveras lunch i kaféet som inramas av fotografier från Gio ­Petrés skådespelarkarriär.

Vårt sista stopp för dagen blir Klässbols Linneväveri där vi får en presentation av företaget och dess historia, och naturligtvis möjlighet att besöka butiken. Kvällen och middag på egen hand.

AVSLUTAD RESA: Tre soliga dagar i Värmland – med Peder Lamm som guide!
Oscar Magnusson startade Sliperiet 2010 och det är idag Värmlands största privatägda konsthall.

Dag 3

Efter en lugn och skön frukost promenerar vi till museiparken och konsthallen där konstnären Lars Lerin har sin permanenta utställning. Vi blir guidade men får också egen tid att gå runt och titta på målningarna. Efter besöket på konsthallen finns tid att utforska de centrala delarna av Karlstad samt äta lunch på egen hand.

Bussen går tillbaka mot Kristinehamn under ­eftermiddagen för att därefter ta oss mot Stockholm.

AVSLUTAD RESA: Tre soliga dagar i Värmland – med Peder Lamm som guide!
Lars Lerin anses vara Nordens bästa akvarellkonstnär. Vi besöker hans permanenta utställning
på konsthallen.

Resefakta

När: 22–24 augusti 2021

Pris: 5 650 kr i delat dubbelrum

Anmälning: Antalet platser är ­begränsat till max 35 deltagare.

Bussanslutning: Resan börjar i Kristinehamn, önskar du hjälp med att boka anslutning från någon ­annan ort hör med oss för förslag.

I priset ingår:

  • Busstransport enligt program.
  • Guidade visningar enligt program.
  • 2 frukostbufféer, 2 luncher, 1 middag, måltidsdryck samt kaffe/te.
  • Färdledare från Specialresor.
  • Ciceron Peder Lamm.
  • Representant från Hemmets ­Journal.
  • Resegaranti från statliga ­resegarantin.

Tillägg:

  • Enkelrumstillägg två nätter: 790 kr
  • Avbeställningsskydd och rese­försäkring.

Boka så här:

Ring Specialresor: 054-18 89 00 eller mejla: info@special-resor.se

Vid bokning får du övriga rese­villkor eller läs mer på www.special-resor.se

Vi reserverar oss för eventuella ­program-, pris-, och tid­tabelländringar utanför vår kontroll. På resan förekommer en del promenader, i lugn takt, ibland på ojämnt underlag.

 

Res säkert i Corona-tider
Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt.

För er trygghet att boka resan till Värmland erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften och att den återbetalas om ni avbokar senast 10 juli 2021.

 

Denna resa är ett samarbete mellan Hemmets Journal och Specialresor.