4 portioner:
400 g kryddig korv, t ex kabanoss, chorizo
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
50 g rökt fläsk, tärnat
1 msk smör
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl chilisås
4 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
800 g delikatesspotatis
10 körsbärstomater
150 g svartkål
salt, peppar
Servering:
senap
Gör så här:
- Skär korven i tjocka slantar. Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs korv, all lök och fläsk i smör i en gryta.
- Tillsätt vatten, buljongtärning, chilisås, grädde och sambal oelek, koka upp grytan.
- Tvätta och dela potatisarna i bitar, lägg ner i grytan. Småkoka i 15 minuter under lock.
- Dela tomaterna. Repa kålen och dela i bitar. Lägg ner tomater och kål i grytan, koka i 10 minuter. Smaka av.
- Servering: Servera med senap.












































