4 portioner:
3 kryddiga korvar
1 msk smör
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
10 cocktailtomater
1 ½ dl majskorn
2 msk smör
300 g pasta, t ex penne
400 g körsbärstomater på burk
1 ½ dl crème fraiche
2 tsk sambal oelek
2 dl riven lagrad ost
Garnering:
basilika
riven parmesanost
Ugn: 225°
Gör så här:
- Skiva korven och bryn den runt om i smör. Dra från värmen.
- Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Dela tomaterna. Låt majskornen rinna av.
- Fräs purjolök, vitlök, majs och tomater i smör utan att de får färg.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och blanda med korv och grönsaker. Fördela blandningen i en smord eldfast form.
- Blanda körbärstomater, crème fraiche och sambal oelek. Tryck lätt med en gaffel på tomaterna. Rör om.
- Vänd ner blandningen i formen och rör om ordentligt. Strö över riven ost.
- Gratinera strax under ugnens mitt i 18–20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
- Garnering: Toppa med basilika och riven parmesan.












































