4 portioner:

3 kryddiga korvar
1 msk smör
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
10 cocktailtomater
1 ½ dl majskorn
2 msk smör
300 g pasta, t ex penne
400 g körsbärstomater på burk
1 ½ dl crème fraiche
2 tsk sambal oelek
2 dl riven lagrad ost

Garnering:

basilika
riven parmesanost

Ugn: 225°

Gör så här:

  1. Skiva korven och bryn den runt om i smör. Dra från värmen.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Dela tomaterna. Låt majskornen rinna av.
  3. Fräs purjolök, vitlök, majs och tomater i smör utan att de får färg.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och blanda med korv och grönsaker. Fördela blandningen i en smord eldfast form.
  5. Blanda körbärstomater, crème fraiche och sambal oelek. Tryck lätt med en gaffel på tomaterna. Rör om.
  6. Vänd ner blandningen i formen och rör om ordentligt. Strö över riven ost.
  7. Gratinera strax ­under ugnens mitt i 18–20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  8. Garnering: Toppa med basilika och riven parmesan.