4 portioner:
Teriyakisås:
2 vitlöksklyftor
1 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl japansk soja eller tamari (sojasås med mindre salt)
3/4 dl vatten
1 1/2 msk mirin (risvinäger), eller äppelcidervinäger
1–1 1/2 msk färskriven ingefära, eller 1/2–3/4 tsk malen
1 1/2 tsk majsstärkelse
Kyckling och grönt:
600 g kycklingfilé
2 tsk sesamolja
salt, nymalen svartpeppar
2–3 morötter
2–3 paprikor, olika färger
1–2 zucchini, grön och gul
4 portioner äggnudlar, ca 250 g
sesamfrö
salladslök, strimlad
Gör så här:
- Teriyakisås: Skala och riv vitlöken. Lägg i en kastrull med resterande ingredienser. Koka upp såsen, sänk sedan värmen och sjud under omrörning i ca 5 minuter tills den tjocknat. Ställ åt sidan.
- Bryn kycklingen i olja/smör i en stekpanna, salta och peppra. Stek färdigt i stekpannan eller i ugn på 160°. Om du vill, skeda över lite teriyakisås under tillagningen.
- Ansa och skär strimlor av alla grönsaker. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Förberedd en sil för att hälla av nudlarna i. Däri lägger du grönsakerna du strimlat. Häll det kokande nudelvattnet och nudlarna över de strimlade grönsakerna. Låt ligga i silen 2–3 minuter så att grönsakerna fortfarande är krispiga, men inte helt råa.
- Skiva under tiden kycklingen och värm teriyakisåsen. Lägg upp och servera.
Prova fler grönsaker
Välj de grönsaker du gillar bäst, ca 200 g grönt totalt per person är ett bra riktmärke. Du kan även använda sockerärter, haricots verts, lök och purjolök.











































