4 portioner:

4 kycklingfiléer, ca 600 g
salt, nymalen svartpeppar
smör/olja till stekning
4 tsk dijonsenap
8 skivor lufttorkad skinka, ca 150 g
2 zucchini
400 g tomat på kvist

Ostsås:

3 dl crème fraiche 34%
1/2–1 tärning grönsaks­buljong
1/2 msk lökpulver
2 krm riven muskot
150 g riven ost, smakrik och lagrad
salt, nymalen svartpeppar
ev lite vatten eller matlagningsgrädde för att späda

Sallad:

200 g babyspenat
1–2 rödlökar
olja, vinäger och örtsalt
4 tomater

Ugn: 225°

Gör så här:

  1. Skär ett snitt längs med långsidan på kycklingfiléerna. Veckla ut, salta och peppra inuti. Bred på dijonsenap, lägg på skinkan. Vik ihop kycklingen och bryn den gyllene på båda sidor.
  2. Tvätta och dela zucchini i mindre bitar, tvätta tomaterna och lägg i en ugnsform.Ringla över olja, salta och peppra och ugnsrosta i ca 12 minuter.
  3. Ta ut formen, sänk ­värmen till 160° och lägg kycklingen i ugnsformen ovanpå grönsakerna. Tillaga klart i ca 15 minuter.
  4. Under tiden koka upp crème fraiche med buljongtärning, lökpulver och muskot. Rör under tiden.
  5. Sänk värmen och tillsätt riven ost. Rör tills all ost har smält, värmehåll på lägsta värmen. Om du vill, späd med lite vatten eller matlagningsgrädde. Smaka då av igen.
  6. Skölj spenaten, skala och skiva löken. Massera in olja, vinäger och örtsalt i spenaten och löken, eller behåll naturellt. Skiva tomaterna och vänd i. Servera med kyckling, ostsås och grönsaker.