4 portioner:
4 kycklingfiléer, ca 600 g
salt, nymalen svartpeppar
smör/olja till stekning
4 tsk dijonsenap
8 skivor lufttorkad skinka, ca 150 g
2 zucchini
400 g tomat på kvist
Ostsås:
3 dl crème fraiche 34%
1/2–1 tärning grönsaksbuljong
1/2 msk lökpulver
2 krm riven muskot
150 g riven ost, smakrik och lagrad
salt, nymalen svartpeppar
ev lite vatten eller matlagningsgrädde för att späda
Sallad:
200 g babyspenat
1–2 rödlökar
olja, vinäger och örtsalt
4 tomater
Ugn: 225°
Gör så här:
- Skär ett snitt längs med långsidan på kycklingfiléerna. Veckla ut, salta och peppra inuti. Bred på dijonsenap, lägg på skinkan. Vik ihop kycklingen och bryn den gyllene på båda sidor.
- Tvätta och dela zucchini i mindre bitar, tvätta tomaterna och lägg i en ugnsform.Ringla över olja, salta och peppra och ugnsrosta i ca 12 minuter.
- Ta ut formen, sänk värmen till 160° och lägg kycklingen i ugnsformen ovanpå grönsakerna. Tillaga klart i ca 15 minuter.
- Under tiden koka upp crème fraiche med buljongtärning, lökpulver och muskot. Rör under tiden.
- Sänk värmen och tillsätt riven ost. Rör tills all ost har smält, värmehåll på lägsta värmen. Om du vill, späd med lite vatten eller matlagningsgrädde. Smaka då av igen.
- Skölj spenaten, skala och skiva löken. Massera in olja, vinäger och örtsalt i spenaten och löken, eller behåll naturellt. Skiva tomaterna och vänd i. Servera med kyckling, ostsås och grönsaker.











































