Du behöver
-
20 stycken:
- 200 g smör, rumsvarmt
- 300 g mandelmassa
- 3 bittermandlar
- 1 ½ dl strösocker
- 3 ägg
- 2 ½ dl mandelmjöl
- 2 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver Glasyr:
- 5 dl florsocker
- ½ dl hallonsylt
- 2 msk vatten Ugn: 175°
Gör så här
1
Klä en ugnsform eller långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Riv mandelmassan grovt och mandlarna fint.
2
Vispa smör och socker smidigt och vispa i äggen ett i taget. Vispa i mandelmassa och bittermandel så det blir en jämn smet. Blanda mandelmjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner.
3
Vispa smeten slät och bred ut i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna och ta upp den ur formen.
4
Glasyr: Rör florsocker, sylt och vatten till en glasyr och bred över kakan. Låt glasyren stelna i kylen och skär kakan i rutor.