Du behöver
-
35 stycken:
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1 ¼ dl strösocker
- 1 äggula
- rivet skal av ½ citron
- 4 dl vetemjöl Fyllning:
- 75 g smör, rumsvarmt
- 1 ½ dl florsocker
- 1 msk citronsaft
- 1 äggula Garnering:
- strössel Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggula, citronskal och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
2
Kavla ut degen, inte alltför tunt, och ta ut rundlar 4 cm i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda strax under mitten i 10 minuter. Låt kakorna svalna.
3
Fyllning: Rör ihop smör, florsocker, citronsaft och äggula till en jämn kräm.
4
Lägg ihop kakorna två och två med kräm mellan. Bred lite kräm på kanten och rulla kakorna i strössel.