Du behöver

    35 stycken:
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 äggula
  • rivet skal av ½ citron
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 äggula
  • Garnering:
  • strössel
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggula, citronskal och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.

2

Kavla ut degen, inte alltför tunt, och ta ut rundlar 4 cm i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda strax under mitten i 10 minuter. Låt kakorna svalna.

3

Fyllning: Rör ihop smör, florsocker, citronsaft och äggula till en jämn kräm.

4

Lägg ihop kakorna två och två med kräm mellan. Bred lite kräm på kanten och rulla ­kakorna i strössel.