Du behöver
-
22 stycken:
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 dl vetemjöl
- ½ dl kakao
- 1 tsk bakpulver Chokladtryffel:
- ¾ dl vispgrädde
- 100 g mörk choklad
- 1 msk smör
- Garnering:
- 25 g vit choklad Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa smör, socker och vaniljsocker smidigt. Blanda i mjöl, kakao och bakpulver och arbeta ihop till en deg.
2
Rulla ut till en längd och dela i 20 bitar. Rulla bollar och lägg i muffinsformar.
3
Gör en fördjupning i varje och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
4
Tryffel: Hacka chokladen. Koka upp grädde och smör. Ta av värmen och rör i chokladen och rör om tills den smält.
5
Fördela tryffeln i kakorna och ställ svalt att stelna. Smält den vita chokladen över vattenbad och ringla över kakorna.