Du behöver

    22 stycken:
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Chokladtryffel:
  • ¾ dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk smör
  • Garnering:
  • 25 g vit choklad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa smör, socker och vaniljsocker smidigt. Blanda i mjöl, ­kakao och bakpulver och arbeta ihop till en deg.

2

Rulla ut till en längd och dela i 20 bitar. Rulla bollar och lägg i muffinsformar.

3

Gör en fördjupning i varje och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna.

4

Tryffel: Hacka chokladen. Koka upp grädde och smör. Ta av värmen och rör i chokladen och rör om tills den smält.

5

Fördela tryffeln i ­kakorna och ställ svalt att stelna. Smält den vita chokladen över ­vattenbad och ringla över ­kakorna.