Du behöver
-
12 stycken:
- Mördeg:
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl strösocker
- 100 g smör
- Petit-chouer:
- 3 dl vatten
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 3 små ägg Fyllning:
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 3 äggulor
- 2 msk potatismjöl
- 1 msk socker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vispgrädde Rabarbersylt
- 500 g rabarber
- 250 g syltsocker
- ½ dl pressad citronsaft Garnering:
- florsocker Ugn: 200°
Gör så här
Rabarbersylt: Skölj och skiva rabarbern i 1 cm bitar. Lägg rabarber, syltsocker och citronsaft i en kastrull och koka upp. Småkoka i 10 minuter och skumma väl. Häll upp den varma sylten i rena burkar och sätt på lock.
Mördeg: Arbeta ihop mjöl, socker och smör till en deg och låt vila i kylen i 30 minuter.
Petit-chouer: Koka upp vatten och smör i en kastrull. Rör i mjölet och värm tills det blir en smet som släpper kastrullens kant och botten. Låt svalna i 10 minuter.
Rör ner två av äggen ett i taget. Vispa upp det sista och tillsätt lite i taget till en smet som går att klicka utan att rinna ut.
Klicka med hjälp av två skedar ut 12 bollar på plåt med bakplåtspapper. Kavla ut mördegen och ta ut rundlar ca 7 cm i diameter.
Lägg en på varje petit-chouklick. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Öppna inte ugnen de första 20 minuterna. Låt svalna.
Vispa ihop 1 dl grädde, mjölk, äggulor, potatismjöl och socker i en kastrull. Sjud försiktigt under vispning tills krämen tjocknar. Låt kallna och rör i vaniljsocker och vispad grädde. Gör ett litet hål i botten av varje mariabulle och fyll med rabarbersylt och vaniljgrädde. Enklast att spritsa in krämen. Sikta över florsocker och servera.