Du behöver

    12 stycken:
  • Mördeg:
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • Petit-chouer:
  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 små ägg
  • Fyllning:
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Rabarbersylt
  • 500 g rabarber
  • 250 g syltsocker
  • ½ dl pressad citronsaft
  • Garnering:
  • florsocker
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rabarbersylt: Skölj och skiva rabarbern i 1 cm bitar. Lägg rabarber, syltsocker och citronsaft i en kastrull och koka upp. Småkoka i 10 minuter och skumma väl. Häll upp den varma sylten i rena burkar och sätt på lock.

2

Mördeg: Arbeta ihop mjöl, socker och smör till en deg och låt vila i kylen i 30 minuter.

3

Petit-chouer: Koka upp vatten och smör i en kastrull. Rör i mjölet och värm tills det blir en smet som släpper kastrullens kant och botten. Låt svalna i 10 minuter.

4

Rör ner två av äggen ett i taget. Vispa upp det sista och tillsätt lite i ­taget till en smet som går att klicka utan att rinna ut.

5

Klicka med hjälp av två skedar ut 12 bollar på plåt med bakplåtspapper. Kavla ut mördegen och ta ut rundlar ca 7 cm i diameter.

6

Lägg en på varje petit-chouklick. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Öppna inte ugnen de första 20 minuterna. Låt svalna.

7

Vispa ihop 1 dl grädde, mjölk, äggulor, potatismjöl och socker i en kastrull. Sjud försiktigt under vispning tills krämen tjocknar. Låt kallna och rör i vaniljsocker och vispad grädde. Gör ett litet hål i botten av varje mariabulle och fyll med rabarbersylt och vaniljgrädde. Enklast att spritsa in krämen. Sikta över florsocker och servera.