Du behöver

    16 stycken:
  • 8 stycken tortillas, medium­stora
  • 150 g digestivekex
  • 1 msk strösocker
  • 25 g smör
  • Rabarbersylt:
  • 500 g rabarber
  • 250 g syltsocker
  • ½ dl pressad citronsaft
  • Kardemummagrädde:
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ dl florsocker
  • ½ tsk malen karde­mumma
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rabarbersylt: Skölj och skiva rabarbern i 1 cm bitar. Lägg rabarber, syltsocker och citronsaft i en kastrull och koka upp.

2

Småkoka i 10 minuter och skumma väl. Häll upp den varma sylten i rena burkar och sätt på lock.

3

Mixa kexen tillsammans med socker. Ta ut två rundlar per tortilla cirka 9 cm i diameter. Nagga tortillan med en gaffel och pensla båda sidorna med smält smör och vänd dem i kexsmulorna.

4

Lägg en muffinsplåt upp och ner och kläm fast tortillan som taco­skal mellan formarna. Grädda i 11 minuter och låt svalna.

5

Vispa grädde, färskost, vaniljsocker, florsocker och kardemumma krämigt. Spritsa eller lägg en klick i varje taco och klicka på rabarbersylt. Servera direkt.