Du behöver
-
16 stycken:
- 8 stycken tortillas, mediumstora
- 150 g digestivekex
- 1 msk strösocker
- 25 g smör Rabarbersylt:
- 500 g rabarber
- 250 g syltsocker
- ½ dl pressad citronsaft Kardemummagrädde:
- 2 dl vispgrädde
- 200 g färskost
- ½ tsk vaniljsocker
- ½ dl florsocker
- ½ tsk malen kardemumma Ugn: 200°
Gör så här
Rabarbersylt: Skölj och skiva rabarbern i 1 cm bitar. Lägg rabarber, syltsocker och citronsaft i en kastrull och koka upp.
Småkoka i 10 minuter och skumma väl. Häll upp den varma sylten i rena burkar och sätt på lock.
Mixa kexen tillsammans med socker. Ta ut två rundlar per tortilla cirka 9 cm i diameter. Nagga tortillan med en gaffel och pensla båda sidorna med smält smör och vänd dem i kexsmulorna.
Lägg en muffinsplåt upp och ner och kläm fast tortillan som tacoskal mellan formarna. Grädda i 11 minuter och låt svalna.
Vispa grädde, färskost, vaniljsocker, florsocker och kardemumma krämigt. Spritsa eller lägg en klick i varje taco och klicka på rabarbersylt. Servera direkt.