Du behöver
-
4 portioner:
- 600 g torskfilé
- salt och peppar
- 10 körsbärstomater
- ½ gul lök
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 1 fiskbuljongtärning
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl riven parmesanost
- 250 g skalade räkor
- dill Servering:
- pressad potatis
- ärter Ugn: 225°
Gör så här
1
Dela torsken i stora bitar, krydda med salt och peppar och lägg i en form. Dela tomaterna och strö runt fisken.
2
Skala och hacka löken och fräs den i smör. Häll på vinet och låt det nästan koka in. Tillsätt buljongtärning och grädde och koka upp.
3
Vispa ut mjölet i lite vatten och red av såsen. Rör i parmesanost och smaka av med salt och peppar.
4
Häll såsen över fisken och baka den i ugnen i 25 minuter. Kontrollera att fisken är klar. Lägg på räkorna och dill och servera med pressad potatis och ärter.