Torsk med räkor och parmesansås

Läcker middag med torsk och räkor! Fisken tillagas i ugnen i en lyxig parmesansås och toppas med räkor innan servering. Servera med ärter och pressad potatis.

Du behöver

    4 portioner:
  • 600 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 10 körsbärstomater
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • 250 g skalade räkor
  • dill
  • Servering:
  • pressad potatis
  • ärter
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Dela torsken i stora bitar, krydda med salt och peppar och lägg i en form. Dela tomaterna och strö runt fisken.

2

Skala och hacka löken och fräs den i smör. Häll på vinet och låt det nästan koka in. Tillsätt buljongtärning och grädde och koka upp.

3

Vispa ut mjölet i lite vatten och red av såsen. Rör i parmesanost och smaka av med salt och peppar.

4

Häll såsen över fisken och baka den i ugnen i 25 minuter. Kontrollera att fisken är klar. Lägg på räkorna och dill och servera med pressad potatis och ärter.

Scroll to Top