Du behöver
-
10 bitar:
- 150 g smör
- 150 g vit choklad
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 75 g tunt skivade jordgubbar
- 75 g skivad rabarber
- 2 msk mandelspån Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i bitar och låt smälta under omrörning.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner chokladsmör och mjöl, blanda till en jämn smet.
3
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanten, häll i smeten. Strö över jordgubbar, rabarber och mandel.
4
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Kakan blir väldigt kladdig. Öka på gräddningstiden om du önskar en fastare kaka. Låt kallna i kyl innan den serveras.