Du behöver
-
10–12 bitar:
- 200 g mandelmassa
- 2 ägg
- 1 msk kakao Vit chokladmousse:
- 300 g vit choklad
- 3 gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 2 msk strösocker
- 1 dl crème fraiche
- 1 ½ dl lemoncurd Garnera med:
- ca 250 g blåbär, 4 ananasskivor Ugn: 175°
Gör så här
Riv mandelmassan på rivjärn. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Blanda i kakao. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter med löstagbar kant. Grädda i 12 minuter. Låt bottnen kallna.
Smält chokladen över vattenbad. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädde och socker.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull tillsammans med lite av crème fraichen. Rör i resten av crème fraichen och blanda ner i grädden.
Rör ner lite av grädden i den smälta chokladen och rör sedan ner chokladen i grädden.
Häll hälften av chokladmoussen i formen. Klicka ut lemoncurden på moussen och häll på resten av moussen. Ställ tårtan i frysen i minst 6 timmar. Ta fram den 30 minuter innan servering.
Garnera svenska flaggan med ananasbitar och blåbär.