Smördegssnurror med chèvre och honung

Frasiga smördegssnurror fyllda med ricotta, chèvre, honung och gräslök. Ett enkelt tilltugg som passar perfekt till festens fördrink eller på buffébordet.

Du behöver

    15 stycken:
  • 1 rulle kyld smördeg
  • 150 g ricottaost
  • 150 g chèvre
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk skuren gräslök
  • 1 ägg
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • flingsalt
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen och bred på ricottan. Skär bort kanterna på chèvren och smula den över.

2

Ringla över honung och strö över gräslök, spara lite till garnering. Rulla ihop från långsidan och skär i 3 cm breda bitar.

3

Pensla en muffinsplåt med olja och lägg i smördegsbitarna med snittytan upp.

4

Pensla med uppvispat ägg och grädda i 15 minuter.

5

Strö över pinjenötter, gräslök och flingsalt.

Scroll to Top