Du behöver
-
4 portioner
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 kryddstarka korvar, t ex bratwurst
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk grönsaksfond
- 2 valfria paprikor
- 1 broccolihuvud, ca 200 g
- salt och peppar
- 4 msk riven pepparrot Garnering
- riven pepparrot
- kryddgrönt Servering
- kokt ris
- bröd
Gör så här
1
Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skiva korven.
2
Hetta upp oljan i en rymlig gryta. Fräs all lök samt korven i 3–4 minuter. Rör om.
3
Rör i tomatpurén. Tillsätt krossade tomater, crème fraiche och fond. Låt puttra samman på medelvärme i ca 5 minuter.
4
Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela broccolin i buketter. Vänd ner i grytan och låt puttra i 5–7 minuter. Salta och peppra. Vänd ner pepparroten.
5
Garnering: Toppa grytan med pepparrot och kryddgrönt.
6
Servering: Servera med kokt ris och bröd.