Korvgryta med tomat och pepparrot

Kryddiga korvar och olika grönsaker gör vår gryta härligt matig medan pepparrot sätter sting på rätten. Servera med ris och bröd.

Du behöver

    4 portioner
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 kryddstarka korvar, t ex bratwurst
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 valfria paprikor
  • 1 broccolihuvud, ca 200 g
  • salt och peppar
  • 4 msk riven pepparrot
  • Garnering
  • riven pepparrot
  • kryddgrönt
  • Servering
  • kokt ris
  • bröd

Gör så här

1

Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skiva korven.

2

Hetta upp oljan i en rymlig gryta. Fräs all lök samt korven i 3–4 minuter. Rör om.

3

Rör i tomatpurén. Tillsätt krossade tomater, crème fraiche och fond. Låt puttra samman på medelvärme i ca 5 minuter.

4

Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela broccolin i ­buketter. Vänd ner i grytan och låt puttra i 5–7 minuter. Salta och peppra. Vänd ner pepparroten.

5

Garnering: Toppa grytan med pepparrot och kryddgrönt.

6

Servering: Servera med kokt ris och bröd.

Scroll to Top