Pannkaksrulle med krämig svamp- och räkstuvning

Krämig stuvning med champinjoner, räkor, grädde, ost och dill utgör fyllningen i vår festliga pannkaksrulle. Servera som förrätt, på buffén eller som ensamrätt med sallad till.

Du behöver

    6 portioner
  • 125 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • Fyllning
  • 250 g champinjoner
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • salt, peppar
  • 150 g skalade räkor
  • 3 msk hackad dill
  • 1 dl riven ost
  • Garnering
  • 150 g skalade räkor
  • dillkvistar
  • Ugn: 200°, 225°

Gör så här

1

Värm smör, mjöl och mjölk i en kastrull under omrörning tills det blir en klump som släpper kastrullen.

2

Ta kastrullen av värmen och vispa i äggen ett i taget med elvisp. Vispa smeten fluffig.

3

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnens mitt i 200° i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.

4

Ansa och skiva svampen. Fräs i smör tills vätskan kokat in och strö över mjöl. Rör om väl, späd med mjölk och grädde.

5

Koka upp under ­omrörning, småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i räkor och dill.

6

Bred röran över rul­len och rulla ihop. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper, strö över ost och gratinera i 225° i 10 minuter.

7

Garnering: Toppa med räkor och dill.

Scroll to Top