Du behöver
-
6 portioner
- 125 g smör
- 2 ½ dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 4 ägg Fyllning
- 250 g champinjoner
- 50 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- salt, peppar
- 150 g skalade räkor
- 3 msk hackad dill
- 1 dl riven ost Garnering
- 150 g skalade räkor
- dillkvistar Ugn: 200°, 225°
Gör så här
Värm smör, mjöl och mjölk i en kastrull under omrörning tills det blir en klump som släpper kastrullen.
Ta kastrullen av värmen och vispa i äggen ett i taget med elvisp. Vispa smeten fluffig.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnens mitt i 200° i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.
Ansa och skiva svampen. Fräs i smör tills vätskan kokat in och strö över mjöl. Rör om väl, späd med mjölk och grädde.
Koka upp under omrörning, småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i räkor och dill.
Bred röran över rullen och rulla ihop. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper, strö över ost och gratinera i 225° i 10 minuter.
Garnering: Toppa med räkor och dill.