Glutenfria chokladrutor med kolagrädde

Ljuvliga chokladrutor som blir perfekt kladdiga. Toppa med fluffig kolagrädde. Receptet är dessutom glutenfritt.

Du behöver

    24 bitar
  • 300 g smör
  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1 ½ dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 dl rismjöl, 180 g
  • Topping
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g karamelliserad mjölk
  • riven mörk choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål och rör i smöret.

2

Blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver och rismjöl och rör ner det i ­smeten.

3

Bred ut smeten i en form, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt svalna.

4

Topping: Vispa grädden. Rör i karamelliserad mjölk och låt stå i kylen i 30 minuter.

5

Skär kakan i rutor och spritsa på toppingen. Strö över riven choklad.

Scroll to Top