Glutenfria apelsinmuffins med len frosting

Glutenfria och lättsötade muffins med frisk smak av apelsin. Toppa med krämig frosting gjord på färskost!

Du behöver

    8 stycken
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl mandelmjöl, 50 g
  • 4 msk sockerersättning, t ex stevia eller lättströ
  • 4 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • Frosting
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 100 g färskost
  • 2 msk sockerersättning
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ apelsin, finrivet skal
  • Topping
  • skinnfria apelsinklyftor
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret. Vispa äggen pösiga med elvisp.

2

Blanda mandelmjöl, sockerersättning, kokosmjöl, bakpulver och ­vaniljpulver.

3

Blanda i smält smör, ägg och grädde och rör till en jämn smet. Rör i apelsinskal.

4

Fördela smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna.

5

Frosting: Vispa smör, färskost, sockerersättning, vaniljpulver och apelsinskal till en ­fluffig smet. Spritsa ­eller bred den på ­muffinsen.

6

Topping: Toppa varje muffins med en apelsinklyfta.

Scroll to Top