Du behöver
-
8 stycken
- 50 g smör
- 2 ägg
- 1 dl mandelmjöl, 50 g
- 4 msk sockerersättning, t ex stevia eller lättströ
- 4 msk kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
- 1 dl vispgrädde
- 1 apelsin, finrivet skal Frosting
- 25 g smör, rumsvarmt
- 100 g färskost
- 2 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
- ½ apelsin, finrivet skal Topping
- skinnfria apelsinklyftor Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret. Vispa äggen pösiga med elvisp.
2
Blanda mandelmjöl, sockerersättning, kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver.
3
Blanda i smält smör, ägg och grädde och rör till en jämn smet. Rör i apelsinskal.
4
Fördela smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna.
5
Frosting: Vispa smör, färskost, sockerersättning, vaniljpulver och apelsinskal till en fluffig smet. Spritsa eller bred den på muffinsen.
6
Topping: Toppa varje muffins med en apelsinklyfta.