Du behöver
-
12 bitar
- 1 apelsin, rivet skal + saft
- 2 dl rapsolja
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 ½ dl fullkornsvetemjöl
- 1 ½ dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 75 g mörk choklad Glasyr
- 2 dl florsocker
- 2 msk pressad apelsinsaft Garnering
- grovhackade nötter
- hackad choklad Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa ihop apelsinskal, apelsinsaft, olja och ägg. Blanda allt mjöl, socker, bakpulver och salt. Grovhacka chokladen.
2
Rör först ner de torra ingredienserna i ägg-smeten och vänd sist i chokladen.
3
Häll smeten i en smord och bröad form, 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och apelsinsaft. Häll glaysren på den kalla kakan.
5
Garnering: Strö på nötter och choklad.