Lättsötad apelsinkaka med mörk choklad och nötter

Supergod och lättsötad apelsinkaka med mörk choklad och knapriga nötter. Glasyren kan skippas om man vill minska ännu mer på sockret.

Du behöver

    12 bitar
  • 1 apelsin, rivet skal + saft
  • 2 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl fullkornsvetemjöl
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 75 g mörk choklad
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • Garnering
  • grovhackade nötter
  • hackad choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ihop apelsinskal, apelsinsaft, olja och ägg. Blanda allt mjöl, socker, bakpulver och salt. Grovhacka chokladen.

2

Rör först ner de torra ­ingredienserna i ägg-smeten och vänd sist i chokladen.

3

Häll smeten i en smord och bröad form, 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

4

Glasyr: Rör ihop florsocker och apelsinsaft. Häll glaysren på den kalla kakan.

5

Garnering: Strö på nötter och choklad.

Scroll to Top