Laxbiffar med ­stekta grönsaker

Att göra egna laxbiffar är enkelt. Dessa har fått smak av curry och ingefära. Tack vare potatis blir de extra matiga. Servera med ris, stekta grönsaker och en god yoghurtsås.

Du behöver

    4 portioner
  • 3 dl ris
  • 250 g laxfilé
  • 2 kokta potatisar, rivna
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 2 tsk curry
  • ½ tsk salt
  • 1 dl panko (ströbröd)
  • smör till stekning
  • Sås
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl mango chutney
  • 1 lime, skal och saft
  • Stekta grönsaker
  • 250 g broccoli
  • 100 g champinjoner
  • 200 g svartkål, grovhackad

Gör så här

1

Koka riset enligt ­anvisningarna på förpackningen.

2

Tärna laxen fint. Blanda med potatis, ingefära, ägg, ströbröd, curry och salt. Låt ­svälla i 5 minuter.

3

Forma 8 biffar och vänd i panko. Stek i smör tills de fått fin färg.

4

Sås: Blanda yoghurt, majonnäs, chutney, ­limeskal och limesaft. Smaka av med salt.

5

Stekta grönsaker: Dela broccolin i buketter och champinjonerna i kvartar. Stek i smör. Vänd i kål och ris och stek ett par minuter. Servera till laxbiffar och sås.

Scroll to Top