Du behöver
-
Cirka 40 köttbullar
- 2 dl skorpmjöl
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl vatten
- 1 gul lök
- smör till stekning
- 1 kg blandfärs
- 2 ägg
- ½ msk salt
- 1 tsk strösocker
- ¼ tsk vitpeppar
- ½ tsk malen kryddpeppar
- persilja
Gör så här
1
Blanda skorpmjöl, grädde och vatten och låt svälla i 5 minuter.
2
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Låt svalna något.
3
Blanda ner färsen i skorpmjölet tillsammans med ägg, salt, socker, vitpeppar och kryddpeppar. Tillsätt löken och blanda till en jämn smet.
4
Forma små köttbullar med vattensköljda händer. Lägg på en sköljd skärbräda.
5
Stek köttbullarna i smör på medelvärme. Vänd flera gånger så att de blir fint genomstekta. Strö över persilja.