Du behöver
-
24 stycken
- Fördeg:
- 25 g jäst
- 2 ½ dl mjölk
- ½ g saffran
- 4 dl vetemjöl Deg:
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk stött kardemumma
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker Fyllning:
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 tsk stött kardemumma
- 75 g vit choklad Pensling:
- ägg
- Garnering:
- pärlsocker Ugn: 225°
Gör så här
Fördeg: Smula jästen i en degskål. Värm mjölk och saffran till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp.
Rör i mjöl och blanda till en slät deg. Rulla in i plastfolie och låt jäsa i 1 timme.
Deg: Blanda ner mjöl, salt, kardemumma, smöret i bitar och socker i fördegen. Arbeta till en smidig deg i maskin. Låt jäsa övertäckt i 35 minuter.
Fyllning: Rör ihop smör, socker och kardemumma. Hacka chokladen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, 40 x 25 cm.
Bred på fyllningen och strö över choklad. Vik degen på mitten, kavla den lätt och skär i remsor. Rulla ihop till bullar.
Lägg bullarna i formar och jäs övertäckta i 2 timmar.
Pensling: Pensla med uppvispat ägg.
Garnering: Strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.