Mandelkakor med chokladkräm

Mellan två frasiga mandelkakor finner du en len chokladkräm. Dubletterna är alltså en härlig mix av sprött och krämigt!

Du behöver

    22 stycken:
  • 200 g sötmandel
  • 2 ¼ dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • Chokladkräm:
  • 75 g mörk choklad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • Garnering:
  • 50 g mörk choklad
  • 1 tsk rapsolja
  • strössel
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Mal mandeln på mandelkvarn och blanda med florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandelblandningen.

2

Klicka eller spritsa ut kakor på en plåt med bakplåtspapper, drygt 1 tsk per kaka.

3

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, tills kakorna fått fin färg. Låt svalna på plåten.

4

Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Vispa smör och florsocker fluffigt och vispa i chokladen. Lägg ihop kakorna med kräm emellan.

5

Garnering: Smält chokladen tillsammans med olja över vattenbad. Doppa kakorna i den smälta chokladen. Strö på strössel och låt stelna.

Scroll to Top