Du behöver
-
22 stycken:
- 200 g sötmandel
- 2 ¼ dl florsocker
- 4 äggvitor Chokladkräm:
- 75 g mörk choklad
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 dl florsocker Garnering:
- 50 g mörk choklad
- 1 tsk rapsolja
- strössel Ugn: 200°
Gör så här
1
Mal mandeln på mandelkvarn och blanda med florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandelblandningen.
2
Klicka eller spritsa ut kakor på en plåt med bakplåtspapper, drygt 1 tsk per kaka.
3
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, tills kakorna fått fin färg. Låt svalna på plåten.
4
Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Vispa smör och florsocker fluffigt och vispa i chokladen. Lägg ihop kakorna med kräm emellan.
5
Garnering: Smält chokladen tillsammans med olja över vattenbad. Doppa kakorna i den smälta chokladen. Strö på strössel och låt stelna.