Ostfylld kassler med rosépepparsås

Även kassler kan bli en lyxig middag. Här fylls kasslern med smakrik ost och serveras med en läcker rosépepparsås, sparris och klyftpotatis.

Du behöver

    4 portioner
  • 600 g kassler
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt, peppar
  • 100 g lagrad ost
  • 2 tomater
  • 250 g grön sparris
  • Rosépepparsås
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 ½ tsk rosépeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk kalvfond
  • Servering
  • Klyftpotatis
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär kasslern i tjocka skivor, skär en ficka i varje. Krydda fickan med paprikapulver och peppar.

2

Dela osten i lika många bitar som kasslerskivor. Lägg en ostbit i varje ficka.

3

Lägg kasslern på en plåt med bakpapper. Skiva tomaterna och lägg en tomatskiva på varje kassler. Gratinera i 20 minuter.

4

Rosépepparsås: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt krossad rosépeppar och tomatpuré och fräs i 1 minut.

5

Tillsätt crème fraiche, grädde, soja och fond och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6

Bryt av den nedersta träiga biten på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.

7

Lägg upp kasslern på ett fat. Lägg sparrisen ovanpå och fördela lite rosépepparsås på och runt om köttet. Servera med klyftpotatis.

Scroll to Top