Du behöver
-
4 portioner
- 600 g kassler
- 1 tsk paprikapulver
- salt, peppar
- 100 g lagrad ost
- 2 tomater
- 250 g grön sparris Rosépepparsås
- 1 schalottenlök
- 1 msk smör
- 1 ½ tsk rosépeppar
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 msk kalvfond Servering
- Klyftpotatis Ugn: 225°
Gör så här
Skär kasslern i tjocka skivor, skär en ficka i varje. Krydda fickan med paprikapulver och peppar.
Dela osten i lika många bitar som kasslerskivor. Lägg en ostbit i varje ficka.
Lägg kasslern på en plåt med bakpapper. Skiva tomaterna och lägg en tomatskiva på varje kassler. Gratinera i 20 minuter.
Rosépepparsås: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt krossad rosépeppar och tomatpuré och fräs i 1 minut.
Tillsätt crème fraiche, grädde, soja och fond och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Bryt av den nedersta träiga biten på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.
Lägg upp kasslern på ett fat. Lägg sparrisen ovanpå och fördela lite rosépepparsås på och runt om köttet. Servera med klyftpotatis.