Du behöver
-
2 portioner
- 2 fläskkotletter
- ½ dl mango chutney
- salt, peppar
- 1 msk smör Salsa
- ½ gurka
- 1 avokado
- 1 tomat
- ½ röd chilifrukt
- ½ dl hackad persilja
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk olja, valfri sort Servering
- ugnsrostad potatis
Gör så här
1
Pensla fläskkotletterna på båda sidor med mango chutney. Låt dra i 10 minuter. Salta och peppra.
2
Stek kotletterna i smör i en grill- eller stekpanna. Vänd inte köttet för tidigt.
3
Skala och tärna gurkan. Kärna ur och tärna avokadon. Tärna tomaten. Dela, kärna ur och hacka chilin.
4
Blanda gurka, avokado, tomat, chili, persilja, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
5
Servering: Servera mangochutneykotletterna med salsan samt ugnsrostad potatis.