Kotletter med mango chutney och avokadosalsa

Fläskkotletterna marineras i mango chutney innan de steks i en grillpanna. Servera med rostad potatis och en läcker salsa med gurka, tomat, avokado och chili.

Du behöver

    2 portioner
  • 2 fläskkotletter
  • ½ dl mango chutney
  • salt, peppar
  • 1 msk smör
  • Salsa
  • ½ gurka
  • 1 avokado
  • 1 tomat
  • ½ röd chilifrukt
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olja, valfri sort
  • Servering
  • ugnsrostad potatis

Gör så här

1

Pensla fläskkotletterna på båda sidor med mango chutney. Låt dra i 10 minuter. Salta och peppra.

2

Stek kotletterna i smör i en grill- eller stekpanna. Vänd inte köttet för tidigt.

3

Skala och tärna ­gurkan. Kärna ur och tärna avokadon. Tärna tomaten. Dela, kärna ur och hacka chilin.

4

Blanda gurka, avokado, tomat, chili, persilja, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

5

Servering: Servera mangochutneykotletterna med salsan samt ugnsrostad potatis.

Scroll to Top