Raggmunk med fläsk och äppelkompott

Raggmunkar är en storfavorit hos många och husmanskost när den är som bäst! Stek raggmunkarna på medelvärme i mycket smör. Servera med syrlig äppelkompott och stekt fläsk.

Du behöver

    4 portioner
  • Äppelkompott
  • 3 äpplen
  • 2 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Raggmunkar
  • 900 g fast potatis
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 400 g rimmat fläsk
  • Servering
  • lingonsylt
  • Ugn: 125°

Gör så här

1

Äppelkompott: Skala, kärna ur och tärna äpplena. Blanda med vatten, socker och citronsaft i en gryta och koka mjuka. Rör då och då så det inte bränner vid.

2

Raggmunkar: Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i äggen och sist resten av mjölken och salt.

3

Skala och riv potatisen grovt och krama ur vätskan med händerna. Blanda ner i smeten direkt.

4

Stek i omgångar i smör i stekpanna och håll dem varma i ugnen.

5

Stek fläsket långsamt i stekpanna tills det fått fin färg. Låt det ta tid att steka både fläsk och raggmunkar så blir det garanterat bra. Vänd fläsket flera gånger och ha inte för hög värme.

6

Servering: Servera raggmunkarna med äppelkompott, fläsk och lingon.

Scroll to Top