Du behöver
-
4 portioner
- 1 kg röd- eller gulbetor
- 3 msk olivolja
- 1 ½ tsk flingsalt
- timjankvistar
- rosmarinkvistar
- flytande honung Fetaostkräm
- 1 dl crème fraiche
- 150 g fetaost Brynt smör
- 150 g smör Ugn: 200°
Gör så här
Skala betorna och skär dem i tunna skivor men inte rakt igenom. Halvera de största om betorna är olika stora.
Lägg betorna i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, strö över fling-salt och rör om. Rosta strax under ugnens mitt i ca 45 minuter. Betorna ska få lite färg och bli mjuka rakt igenom.
Ta ut betorna och strö timjan- och rosmarinkvistar över. Ringla över honung.
Fetaostkräm: Mixa crème fraicheBrynt smör: Bryn smöret på mellanstark värme tills det doftar nötigt. n lätt med fetaosten. Förvara krämen svalt fram till servering.
Brynt smör: Bryn smöret på mellanstark värme tills det doftar nötigt.
Servering: Servera fetaostkräm och brynt smör till betorna. Häll försiktigt så att bottensatsen inte kommer med.