Du behöver
-
4 portioner
- 300 g pasta, t ex tortiglioni
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka dill
- 1 citron, skal + 1 msk saft
- 400 g laxfilé
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk smör
- 2 dl crème fraiche
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 70 g babyspenat
- salt och peppar
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av, men spara 2 dl av kokvattnet.
2
Skala och hacka vitlöken. Grovhacka dillen. Riv citronskalet och pressa ur lite saft.
3
Dela laxen i kuber och vänd i mjöl. Stek i smör i ca 2 minuter. Låt vitlöken steka med. Ta upp laxen.
4
Häll i crème fraiche i stekpannan. Tillsätt buljongtärning, citronskal och citronsaft och koka upp. Späd med pastavattnet och koka i 3 minuter.
5
Rör i dill och spenat. Lägg i laxen och smaka av. Koka i 2 minuter och vänd sedan i pastan.
6
Mosa laxen lätt med gaffel. Servera med resten av citronen.