Snabb laxpasta med citron, dill och spenat

Lättlagad pasta är en riktig vardagsräddare. Den här laxpastan är som fått smak av citron, dill och spenat är dessutom festlig nog att servera som bjudmat.

Du behöver

    4 portioner
  • 300 g pasta, t ex tortiglioni
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka dill
  • 1 citron, skal + 1 msk saft
  • 400 g laxfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av, men spara 2 dl av kokvattnet.

2

Skala och hacka vitlöken. Grovhacka dillen. Riv citronskalet och pressa ur lite saft.

3

Dela laxen i kuber och vänd i mjöl. Stek i smör i ca 2 minuter. Låt vitlöken steka med. Ta upp laxen.

4

Häll i crème fraiche i stekpannan. Tillsätt buljongtärning, citronskal och citronsaft och koka upp. Späd med pastavattnet och koka i 3 minuter.

5

Rör i dill och spenat. Lägg i laxen och smaka av. Koka i 2 minuter och vänd sedan i pastan.

6

Mosa laxen lätt med gaffel. Servera med resten av citronen.

Scroll to Top