Du behöver
-
18 stycken
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 citron, skalet + ½ dl saft
- 5 dl glutenfri mjölmix
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 150 g jordgubbar Frosting
- 75 g jordgubbar, färska eller frysta
- 150 g färskost
- 2 dl florsocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 krm röd hushållsfärg Garnering
- 5–6 jordgubbar
- Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa smör och socker pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa i mjölk, citronskal och citronsaft.
2
Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
3
Rensa och tärna jordgubbarna och blanda ner dem i smeten.
4
Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 23 minuter. Låt svalna.
5
Frosting: Koka ihop bären tills de tjocknat. Mixa dem och låt svalna. Du kan även smaksätta krämen med mosade hallon.
6
Vispa bärmoset med färskost och florsocker. Tillsätt grädde och hushållsfärg och vispa krämen tjock. Spritsa frostingen på muffinsen.
7
Garnering: Toppa med jordgubbar.