Glutenfria jordgubbsmuffins med rosa frosting

Små jordgubbsbitar gömmer sig i muffinsen som toppas med en läckert rosa jordgubbsfrosting. Dekorerar gör vi med ännu mer jordgubbar!

Du behöver

    18 stycken
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 citron, skalet + ½ dl saft
  • 5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g jordgubbar
  • Frosting
  • 75 g jordgubbar, färska eller frysta
  • 150 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm röd hushållsfärg
  • Garnering
  • 5–6 jordgubbar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa smör och socker pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa i mjölk, citronskal och citronsaft.

2

Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.

3

Rensa och tärna jordgubbarna och ­blanda ner dem i ­smeten.

4

Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 23 minuter. Låt svalna.

5

Frosting: Koka ihop bären tills de tjocknat. Mixa dem och låt svalna. Du kan även smaksätta krämen med ­mosade hallon.

6

Vispa bärmoset med färskost och florsocker. Tillsätt grädde och hushållsfärg och vispa krämen tjock. Spritsa frostingen på muffinsen.

7

Garnering: Toppa med jordgubbar.

Scroll to Top