Räktacos med chiliaioli och picklad rödlök

Räkor som marinerats i sweet chili passar bra till tacos. Bjud i taco tubs med både chiliaioli och picklad rödlök. Våra räktacos är riktigt krispiga och goda.

Du behöver

    4 portioner
  • 1 paket taco tubs (fyr­kantiga tacoskal)
  • Räkröra
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • ½ dl finhackad persilja
  • rivet skal av 1 lime
  • saft av ½ lime
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk sweet chili-sås
  • Servering
  • ½ gurka
  • sockerärtor
  • strimlad isbergssallad
  • chiliaioli (se recept nedan)
  • picklad rödlök (se recept nedan)

Gör så här

1

Räkröra: Skala räkorna. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

2

Blanda samtliga ingredienser med olja och sweet chili. Rör om. Låt stå svalt fram till servering.

3

Chiliaioli: Dela 2 ägg. Lägg gulorna i en skål. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor. Kärna ur och finhacka ½ röd chilifrukt och vänd i. Tillsätt 1 msk vitvinsvinäger och 1 krm salt. Vispa med elvisp och droppa ner 2 ½ dl olja, lite i taget, i blandningen. Vispa hela tiden! Låt stå kallt i 10 minuter.

4

Picklad rödlök: Skala och skiva 2 rödlökar tunt. Blanda ½ dl ättiksprit (12%), 2 dl vatten och 1 dl socker. Rör tills sockret löst sig. Lägg i löken, rör om och låt dra i minst 30 minuter.

5

Servering: Tärna gurkan. Strimla sockerärtorna.

6

Servera räkröran i tacoskal med övriga ingredienser. Toppa med chiliaioli och picklad rödlök.

Scroll to Top