Du behöver
-
4 portioner
- 1 paket taco tubs (fyrkantiga tacoskal) Räkröra
- 1 kg oskalade räkor
- 1 rödlök
- 1 röd chilifrukt
- ½ dl finhackad persilja
- rivet skal av 1 lime
- saft av ½ lime
- 2 msk olivolja
- 3 msk sweet chili-sås Servering
- ½ gurka
- sockerärtor
- strimlad isbergssallad
- chiliaioli (se recept nedan)
- picklad rödlök (se recept nedan)
Gör så här
Räkröra: Skala räkorna. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
Blanda samtliga ingredienser med olja och sweet chili. Rör om. Låt stå svalt fram till servering.
Chiliaioli: Dela 2 ägg. Lägg gulorna i en skål. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor. Kärna ur och finhacka ½ röd chilifrukt och vänd i. Tillsätt 1 msk vitvinsvinäger och 1 krm salt. Vispa med elvisp och droppa ner 2 ½ dl olja, lite i taget, i blandningen. Vispa hela tiden! Låt stå kallt i 10 minuter.
Picklad rödlök: Skala och skiva 2 rödlökar tunt. Blanda ½ dl ättiksprit (12%), 2 dl vatten och 1 dl socker. Rör tills sockret löst sig. Lägg i löken, rör om och låt dra i minst 30 minuter.
Servering: Tärna gurkan. Strimla sockerärtorna.
Servera räkröran i tacoskal med övriga ingredienser. Toppa med chiliaioli och picklad rödlök.