Du behöver
-
4 portioner
- 500 g kycklingfilé
- 2 msk olivolja
- saft av ½ lime
- 1 tsk spiskummin
- ½–1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 paprikor, olika färger
- 2 msk rapsolja Guacamole
- 3 avokador
- 1 röd chilifrukt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 lime, saften
- ½ dl hackad korander
- salt Servering
- 1 paket tortillabröd
- strimlad sallad
- guacamole
- limeklyftor
Gör så här
Putsa och strimla kycklingen. Blanda olja, limesaft och kryddor. Lägg kycklingköttet i en skål. Häll över olje- och kryddblandningen och rör om.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök, vitlök och paprika blanka i olja.
Tillsätt kycklingen och stek vidare i ca 10 minuter på medelvärme.
Guacamole: Kärna ur och strimla chilifrukten. Kärna ur avokadorna. Gröp ur och mosa fruktköttet. Tillsätt chilin. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tillsätt vitlök, limesaft och hackad koriander i röran. Smaka av med salt.
Servering: Servera kycklingen i tortillabröd med sallad, guacamole och limeklyftor.