Kycklingfajitas med guacamole

Kycklingfajitas är enkla att laga och det blir fantastiskt gott. Kryddblandningen ger kycklingen massor av smak och passar fint ihop med den fräscha guacamolen. Perfekt till fredagsmyset!

Du behöver

    4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • saft av ½ lime
  • 1 tsk spiskummin
  • ½–1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor, olika färger
  • 2 msk rapsolja
  • Guacamole
  • 3 avokador
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime, saften
  • ½ dl hackad korander
  • salt
  • Servering
  • 1 paket tortillabröd
  • strimlad sallad
  • guacamole
  • limeklyftor

Gör så här

1

Putsa och strimla kycklingen. Blanda olja, limesaft och kryddor. Lägg kycklingköttet i en skål. Häll över olje- och kryddblandningen och rör om.

2

Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök, vitlök och paprika blanka i olja.

3

Tillsätt kycklingen och stek vidare i ca 10 minuter på medelvärme.

4

Guacamole: Kärna ur och strimla chilifrukten. Kärna ur avokadorna. Gröp ur och mosa fruktköttet. Tillsätt chilin. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tillsätt vitlök, limesaft och hackad koriander i röran. Smaka av med salt.

5

Servering: Servera kycklingen i tortillabröd med sallad, guacamole och limeklyftor.

Scroll to Top