Fyllda pizzabullar med ost och skinka

Fyllda bullar med skinka och ost är goda till soppan, på utflykten eller när du vill ha ett mättande mellanmål. De fyllda bullarna är perfekta att ha på lut i frysen. Värm dem gärna vid servering.

Du behöver

    36 stycken
  • 50 gram jäst
  • 3 deciliter vatten
  • 3 deciliter mjölk
  • 1 tesked salt
  • 1 matsked ljus sirap
  • 0.5 deciliter rapsolja
  • 14 deciliter vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 deciliter tomatsås
  • 240 gram strimlad rökt skinka
  • 300 gram riven ost
  • 4 matskedar torkad oregano
  • Topping
  • färsk oregano
  • flingsalt
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Värm vatten och mjölk till 37°. Häll det över jästen och rör om tills den lösts upp.

2

Tillsätt salt, sirap, olja och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter och låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje till en platta, 45 x 33 cm.

4

Fyllning: Bred på tomatsås och lägg på skinka. Strö på ost och oregano och rulla ihop från långsidan.

5

Skär rullen i skivor och ställ med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckta i 30 minuter.

6

Topping: Pensla bullarna med vatten. Strö på hackad oregano och flingsalt.

7

Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.

Scroll to Top