Du behöver
-
36 stycken
- 50 gram jäst
- 3 deciliter vatten
- 3 deciliter mjölk
- 1 tesked salt
- 1 matsked ljus sirap
- 0.5 deciliter rapsolja
- 14 deciliter vetemjöl Fyllning
- 2 deciliter tomatsås
- 240 gram strimlad rökt skinka
- 300 gram riven ost
- 4 matskedar torkad oregano Topping
- färsk oregano
- flingsalt Ugn: 250°
Gör så här
Smula ner jästen i en skål. Värm vatten och mjölk till 37°. Häll det över jästen och rör om tills den lösts upp.
Tillsätt salt, sirap, olja och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter och låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje till en platta, 45 x 33 cm.
Fyllning: Bred på tomatsås och lägg på skinka. Strö på ost och oregano och rulla ihop från långsidan.
Skär rullen i skivor och ställ med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckta i 30 minuter.
Topping: Pensla bullarna med vatten. Strö på hackad oregano och flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.