Du behöver
- 8 portioner Chokladmousse
- 200 gram mjölkchoklad
- 1 stycken gelatinblad
- 3 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter turkisk yoghurt Marinerade clementiner
- 1.5 deciliter strösocker
- 1 deciliter vitt vin
- 0.5 deciliter vatten
- 5 stycken kryddnejlikor
- 1 stycken kanelstång
- 8 stycken clementiner Garnering
- flisad mjölkchoklad
Gör så här
1
Chokladmousse: Hacka chokladen. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden och låt gelatinbladet smälta i den varma grädden.
2
Häll grädden över chokladen och rör om tills den smält. Låt svalna och rör i yoghurten. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.
3
Marinerade clementiner: Koka upp socker, vin, vatten och kryddor. Skala clementinerna och skär dem i bitar. Låt dra i lagen i några timmar.
4
Lägg clementinerna i botten på 8 glas. Vispa moussen fluffig med elvisp. Fördela ovanpå.
5
Garnering: Toppa med choklad.