Mjölkchokladmousse med marinerade clementiner

Bjud på en riktigt god efterrätt i jul. Clementinklyftorna marineras i vitt vin och juliga kryddor och får sedan gott sällskap av en underbart len mjölkchokladmousse.

Du behöver

  • 8 portioner
  • Chokladmousse
  • 200 gram mjölkchoklad
  • 1 stycken gelatinblad
  • 3 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter turkisk yoghurt
  • Marinerade clementiner
  • 1.5 deciliter strösocker
  • 1 deciliter vitt vin
  • 0.5 deciliter vatten
  • 5 stycken kryddnejlikor
  • 1 stycken kanelstång
  • 8 stycken clementiner
  • Garnering
  • flisad mjölkchoklad

Gör så här

1

Chokladmousse: Hacka chokladen. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden och låt gelatinbladet smälta i den varma grädden.

2

Häll grädden över chokladen och rör om tills den smält. Låt svalna och rör i yoghurten. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.

3

Marinerade clementiner: Koka upp socker, vin, vatten och kryddor. Skala clementinerna och skär dem i bitar. Låt dra i lagen i några timmar.

4

Lägg clementinerna i botten på 8 glas. Vispa moussen fluffig med elvisp. Fördela ovanpå.

5

Garnering: Toppa med choklad.

Scroll to Top