Du behöver
-
10 bitar
- 150 gram rumsvarmt smör
- 2 deciliter strösocker
- 0.5 deciliter rapsolja
- 4 stycken ägg
- 4 deciliter vetemjöl
- 1.5 teskedar bakpulver
- rivet skal av 1 clementin
- 1 deciliter pressad clementinsaft
- 1 deciliter filmjölk
- 1 teskedar stött kardemumma Glasyr
- 2.5 deciliter florsocker
- 2 matskedar pressad clementinsaft Garnering
- clementinklyftor Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa smör, socker och olja smidigt. Vispa i äggen, ett i taget.
2
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med clementinskal, clementinsaft, filmjölk och kardemumma.
3
Häll smeten i en smord och bröad form, 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och clementinsaft och häll över kakan.
5
Garnering: Toppa med clementiner.