Sockerkaka med smak av clementin och kardemumma

Sockerkaka med friska julsmaker! Sötsyrlig clementin kompletteras fint av kryddig kardemumma. Toppa kakan med en fin glasyr och servera till dina julgäster.

Du behöver

    10 bitar
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 2 deciliter strösocker
  • 0.5 deciliter rapsolja
  • 4 stycken ägg
  • 4 deciliter vetemjöl
  • 1.5 teskedar bakpulver
  • rivet skal av 1 clementin
  • 1 deciliter pressad clementinsaft
  • 1 deciliter filmjölk
  • 1 teskedar stött kardemumma
  • Glasyr
  • 2.5 deciliter florsocker
  • 2 matskedar pressad clementinsaft
  • Garnering
  • clementinklyftor
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör, socker och olja smidigt. Vispa i äggen, ett i taget.

2

Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med clementinskal, clementinsaft, filmjölk och kardemumma.

3

Häll smeten i en smord och bröad form, 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

4

Glasyr: Rör ihop florsocker och clementinsaft och häll över kakan.

5

Garnering: Toppa med clementiner.

Scroll to Top