Pepparkakspaj med kola och lingon

Söt kola och syrliga lingon blir en magisk kombination ovanpå pepparkaksbottnen. Det här är julens enklaste och kanske godaste dessertpaj!

Du behöver

  • 100 gram smör
  • 125 gram digestivekex
  • 125 gram pepparkakor
  • Fyllning
  • 1 burk kondenserad mjölk (dulce de leche)
  • 2 deciliter frysta lingon
  • Garnering
  • lingonblad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret. Mixa kex och pepparkakor till fina smulor. Blanda med det smälta smöret.

2

Tryck ut smulorna i en smord rund form, ca 24 cm i diameter, gärna med ett smort bakplåtspapper i botten.

3

Grädda strax under ugnens mitt i ca 8 minuter. Låt svalna.

4

Fyllning: Rör den kondenserade mjölken mjuk och bred ut den i pajskalet. Strö över lingonen.

5

Garnering: Toppa med lingonblad.

Scroll to Top