Chokladrutor med kolatopping

Magiskt goda chokladrutor med topping av kola och rostad mandel. Dela gärna rutorna i trekanter, för kakan är mäktig.

Du behöver

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Topping

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
0.75 dl ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör
1 dl rostade mandelspån

Ugn: 150°

Gör så här

1

Smält smöret. Lägg sockret i en skål och häll på smöret. Vispa samman med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

2

Blanda i mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör om till en jämn smet.

3

Bred ut smeten i en form med bakplåts-papper, 20 x 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Ta ut kakan. Tryck ner kanterna så att kakan blir jämnhög. Låt svalna.

4

Topping: Koka upp grädde, socker och sirap. Blanda i hackad choklad och koka till 114°. Rör i smöret.

5

Bred kolan över bottnen och strö över rostade mandelspån. Låt stelna i kylen. Skär i rutor.

Scroll to Top