Du behöver
Bottnar
4 st äggvitor
2.5 dl strösocker
3 dl rispuffar
Chokladkräm
4 st äggulor
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
50 g smör
Garnering
5 dl vispgrädde
500 g jordgubbar
Ugn: 150°
Gör så här
Bottnar: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning och vispa till en blank maräng. Blanda i rispuffar.
Rita två rundlar på bakplåtspapper, 22 cm i diameter, och bred ut marängen i dem. Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Stäng av värmen och låt stå kvar i ugnen tills den svalnat.
Chokladkräm: Blanda äggulor och grädde i en kastrull och värm under omrörning tills det börjar tjockna men inte koka. Ta kastrullen av värmen, rör i hackad choklad och låt smälta. Rör i smöret i bitar tills det smält. Låt stelna.
Garnering: Lägg samman bottnarna med kräm, grädde och bär. Toppa med rikligt med jordgubbar.