Rosa påsktårta med hallon- och kolafyllning

Den vackert rosa påsktårtan är både lättbakad och god. Den är fylld med en ljuvligt god hallonkräm och ett lager kolakräm som bonus. Dekorera med söta godisägg och färska hallon.

8 bitar

Du behöver

Tårtbotten

4 ägg
2 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Hallonfyllning

250 g frysta hallon
400 g färskost
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde

Kolafyllning

1 dl dulce de leche
2 dl vispgrädde

Garnering

godisägg
färska hallon
kryddgrönt

Ugn: 175°

Gör så här

1

Tårtbotten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd om tills allt är blandat.

2

Smörj en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna.

3

Hallonfyllning: Koka upp hallonen, passera dem genom en sil och låt svalna. Vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker. Tillsätt grädden, lite i taget, under vispning.

4

Kolafyllning: Blanda dulce de leche och ­vispad grädde.

5

Dela tårtbottnen i 3 delar. Bred hallon­fyllning på den första ­bottnen. Se till att spara en del av fyllningen till tårtans topp och kanter. Lägg på den andra bottnen. Bred på kolafyllningen och lägg på den sista bottnen.

6

Garnering: Bred ­hallonfyllning runt om och ovanpå tårtan. Spritsa resten i toppar på tårtan. Använd gärna olika storlekar på sprits. Garnera med godisägg, hallon och kryddgrönt.

Scroll to Top