Du behöver
- 500 g grön sparris
- 250 g vit sparris
- 3 skiva formbröd
- 140 g tärnat bacon
- 3 st ägg
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar
- 3 msk smör
Garnering
klippt krasse
Gör så här
Bryt av basen på den gröna sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Skala den vita sparrisen och koka i 5–10 minuter, beroende på storlek. Låt rinna av.
Smula brödskivorna och stek smulorna frasiga i smör i en stekpanna. Stek det tärnade baconet och låt rinna av på hushållspapper. Koka äggen tills de är hårdkokta, ca 8 minuter.
Skala och hacka äggen. Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat. Strö över ägg, bacon, flingsalt och svartpeppar.
Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötigt.
Garnering: Häll över det brynta smöret och strö över stekta brödsmulor. Toppa med klippt krasse.