Smörig sparris med bacon- och brödsmul

Fräscha och härliga vårsmaker! Vi har blandat både grön och vit sparris på vårt fat, men det går såklart lika bra med endast grön sparris med samma topping.

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 250 g vit sparris
  • 3 skiva formbröd
  • 140 g tärnat bacon
  • 3 st ägg
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk smör

Garnering

klippt krasse

Gör så här

1

Bryt av basen på den gröna sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Skala den vita sparrisen och koka i 5–10 minuter, beroende på storlek. Låt rinna av.

2

Smula brödskivorna och stek smulorna ­frasiga i smör i en stekpanna. Stek det tärnade baconet och låt rinna av på hushållspapper. Koka äggen tills de är hårdkokta, ca 8 minuter.

3

Skala och hacka äggen. Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat. Strö över ägg, bacon, flingsalt och svartpeppar.

4

Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötigt.

5

Garnering: Häll över det brynta smöret och strö över stekta brödsmulor. Toppa med klippt krasse.

Scroll to Top