Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • smör

Beamajo

1 st schalottenlök
3 msk vitvinsvinäger
4 msk vatten
2 tsk dragon
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
2.5 dl rapsolja
1 msk hackad persilja

Tomatkompott

250 g cocktailtomater
0.5 st gul lök
1 tsk honung
6 st timjankvistar
1 msk olivolja

Servering

klyftpotatis

Ugn: 125° grillvärme

Gör så här

1

Beamajo: Skala och hacka löken. Koka lök, vinäger, vatten och dragon på svag värme tills 2 msk återstår. Sila och låt svalna.

2

Lägg äggulor, senap och reduktion i en matberedare. Tillsätt olja under mixning. Blanda i persilja och smaka av med salt.

3

Tomatkompott: Dela tomaterna i kvartar och lägg i en form. Skala och hacka löken och lägg i formen tillsammans med honung, timjan och olja. Krydda med salt och baka i ugnen i 20 minuter.

4

Putsa köttet. Stöt kryddorna i en mortel. Krydda köttet runt om med blandningen. Bryn köttet runt om i smör. Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 65°, ca 15 minuter.

5

Servering: Skiva upp köttet. Servera med tomatkompott, beamajo och klyftpotatis.