28 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl morotsjuice
  • 2.5 dl Ljummet vatten
  • 3 dl grovrivna morötter
  • 50 g rumsvarmt smör i små bitar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 14 dl vetemjöl

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av morotsjuicen och rör så att jästen löser sig.

2

Tillsätt resten av juicen, vatten, morötter, smör, salt, sirap och det mesta av mjölet.

3

Arbeta ihop till en kladdfri deg. Strö lite mjöl på degen. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite lätt. Platta ut till en 3–4 cm tjock kaka. Dela den lite slarvigt med degskrapa i 28 jämnstora bitar.

5

Doppa ovansidan av bröden i mjöl. Lägg på 2 plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

6

Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.