50 stycken

Du behöver

  • 1 ¼  dl vatten
  • 4 ¼ tsk gelatinpulver
  • 2 dl strösocker
  • 1 ¼  dl glykos
  • ½ dl vatten
  • florsocker

Garnering

250 g mörk choklad
färgat strössel

Gör så här

1

Rör samman vatten och gelatinpulver i en kastrull. Låt stå.

2

Koka upp socker, ¾ dl glykos och vatten i en kastrull. Låt småkoka utan omrörning. Värm till 120°.

3

Häll resten av glykosen i en vispskål till en köksmaskin. Värm vatten och gelatinpulver under omrörning tills gelatinet lösts upp.

4

Sätt på köksmaskinen och vispa glykosen på lägsta hastighet. Häll i gelatinet i en tunn stråle under vispning.

5

Vispa på medelfart och tillsätt sockerlagen i en tunn stråle. Vispa på medelfart i 5 minuter. Öka hastigheten och vispa 5 minuter på hög fart.

6

Sikta rikligt med florsocker på ett bakplåtspapper. Lägg marängen i en spritspåse. Spritsa 10 fingertjocka längder. Låt torka i 5 minuter. Sikta över florsocker. Låt stå ett par timmar, helst över natten.

7

Skär stängerna i 8 cm stora bitar.

8

Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna något.

9

Skaka av florsockret från stängerna. Pensla bort det sista med en bakpensel.

10

Doppa undersidan av bitarna och pensla resten med choklad. Strö på strössel och låt stelna på bakplåtspapper.