Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- olivolja
- 1 st kvist rosmarin
- 1 st kvist timjan
- 2 msk tomatpuré
- 2 burk krossade tomater á 400 gram
- 2 msk balsamvinäger
- 1 tsk socker
- salt och peppar
- 600 g färsk pasta tex tagliatelle
- 1 st burrata eller mozarella, 125 g
- 1 st knippe bladpersilja
- 200 g små tomater gärna i olika färger
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta. Stek lök och örter hastigt.
2
Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Tillsätt balsamvinäger och socker. Sänk värmen och låt småputtra i 25–30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
4
Lägg upp pastan i en stor skål. Vänd runt med ½ dl olivolja och häll tomatsåsen över. Lägg burratan i mitten.
5
Nyp av persiljebladen från stjälkarna. Strö persiljan över pastan.
6
Dela tomaterna. Fördela dem över pastan och servera direkt.