8 portioner
Du behöver
Pajdeg
7 dl vetemjöl
300 g smör
6 msk vatten
Fyllning
700 g kycklingfilé
2 msk smör
salt och peppar
2 st gula lökar
250 g brieost
2 dl gröna oliver
6 st tomater, röda och gula
6 st ägg
2 dl crème fraîche
3 dl vispgrädde
Sallad med dressing
2 påsar salladsmix á 100 gram
400 g repad grönkål
3 msk pumpakärnor
2 msk majonnäs
2 dl gräddfil
1 msk vitvinsvinäger
0.5 dl vatten
2 msk senap
1 tsk honung
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla eller tryck ut degen i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Nagga degen. Ställ i kylen i 30 minuter.
Förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Fyllning: Dela kycklingfiléerna en gång på längden. Bryn runt om i smör i stekpanna. Stek klart på medelvärme. Salta och peppra.
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör. Lägg den i pajskalet. Skiva kycklingen och lägg ovanpå.
Skiva brieosten och oliverna och fördela över kycklingen. Skiva tomaterna och fördela över fyllningen.
Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, salt och peppar och häll över fyllningen. Peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner överallt.
Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter, tills stanningen stelnat.
Sallad med dressing: Blanda sallad, grönkål och pumpakärnor. Rör ihop majonnäs, gräddfil, vinäger, vatten, senap och honung. Smaka av.
Servera sallad och dressing till pajen.