Kladdkaka med chokladmousse

Bitar av kladdkaka toppas med len och luftig chokladmousse. Dekorera med vispad grädde och passionsfrukt. En enkel dessert som räcker till många!

6 portioner

Du behöver

Kladdkaka

(Du kan även använda färdigköpt kladdkaka, 400 g)

100 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Chokladmousse

185 g mörk choklad
200 g ljus choklad
5 dl vispgrädde
4 äggulor

Garnering

2 dl vispgrädde
2 passionsfrukter i klyftor

Ugn: 175°

Gör så här

1

Kladdkaka: Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker och ägg. Rör om.

2

Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker och häll smeten i en smord form med avtagbar botten, 24 cm i diameter.

3

Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.

4

Chokladmousse: Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden och vispa i äggulorna. Rör ner chokladen. Låt stelna i kylen i 1 timme.

5

Bryt kladdkakan i bitar och fördela i glasen. Klicka ut moussen ovanpå.

6

Garnering: Toppa med vispad grädde och passionsfrukt.

Scroll to Top