6 portioner
Du behöver
Kladdkaka
(Du kan även använda färdigköpt kladdkaka, 400 g)
100 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladmousse
185 g mörk choklad
200 g ljus choklad
5 dl vispgrädde
4 äggulor
Garnering
2 dl vispgrädde
2 passionsfrukter i klyftor
Ugn: 175°
Gör så här
Kladdkaka: Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker och ägg. Rör om.
Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker och häll smeten i en smord form med avtagbar botten, 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
Chokladmousse: Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden och vispa i äggulorna. Rör ner chokladen. Låt stelna i kylen i 1 timme.
Bryt kladdkakan i bitar och fördela i glasen. Klicka ut moussen ovanpå.
Garnering: Toppa med vispad grädde och passionsfrukt.