12 bitar
Du behöver

Botten

250 g kakor med chokladbitar, t.ex. Maryland Cookies
75 g smör

Chokladkola

1.5 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 dl mörk sirap
50 g smör
0.5 tsk ättiksprit 12 %

Vit chokladkola

1.5 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
100 g hackad vit choklad
50 g smör
0.5 tsk ättiksprit 12 %

Garnering

grädde
bär

Gör så här

1

Botten: Krossa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ner det.

2

Tryck ut blandningen till en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

3

Chokladkola: Blanda socker, grädde, kakao och sirap i en kastrull. Koka ihop tills temperaturen är 120°.

4

Ta kastrullen från värmen och rör i smör och ättiksprit. Häll kolasmeten i pajskalet och ställ kallt att stelna.

5

Vit chokladkola: Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka ihop tills temperaturen är 120°.

6

Ta kastrullen från värmen och rör i choklad, smör och ättiksprit. Häll kolan över den mörka kolan. Ställ kallt att stelna.

7

Garnering: Ta fram pajen 30 minuter före servering och toppa med grädde och bär.