Nöttårta med blåbär

Tårta med nötbottnar, citronkräm och blåbär ? lika vacker som god!

Du behöver

  • 150 g hasselnötter
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Citronkräm

1.25 dl lemon curd
250 g mascarpone
2.5 dl vispgrädde

Garnering

350 g blåbär
citronmeliss
ätbara blommor

Ugn: 125°, 175°

Gör så här

1

Bred ut nötterna på en plåt. Rosta i ugnen i 125° i 30 minuter, tills skalen börjar lossna. Gnugga av skalet i en ren handduk. Finhacka i matberedare.

2

Vispa smör och socker luftigt med elvisp.

3

Vispa i äggen ett i taget. Vänd ner mjöl, bakpulver och nötter i smeten.

4

Bred ut smeten i en smord rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

5

Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i 30 minuter. Låt svalna.

6

Dela kakan i två bottnar.

7

Citronkräm: Vispa lemoncurd, mascarpone och grädde till en fast smet. Spritsa hälften på ena bottnen och lägg på blåbär. Lägg på den andra bottnen och spritsa på resten av krämen.

8

Garnering: Garnera med blåbär, citronmeliss och blommor.

Scroll to Top