Du behöver
- 150 g hasselnötter
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Citronkräm
1.25 dl lemon curd
250 g mascarpone
2.5 dl vispgrädde
Garnering
350 g blåbär
citronmeliss
ätbara blommor
Ugn: 125°, 175°
Gör så här
Bred ut nötterna på en plåt. Rosta i ugnen i 125° i 30 minuter, tills skalen börjar lossna. Gnugga av skalet i en ren handduk. Finhacka i matberedare.
Vispa smör och socker luftigt med elvisp.
Vispa i äggen ett i taget. Vänd ner mjöl, bakpulver och nötter i smeten.
Bred ut smeten i en smord rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i 30 minuter. Låt svalna.
Dela kakan i två bottnar.
Citronkräm: Vispa lemoncurd, mascarpone och grädde till en fast smet. Spritsa hälften på ena bottnen och lägg på blåbär. Lägg på den andra bottnen och spritsa på resten av krämen.
Garnering: Garnera med blåbär, citronmeliss och blommor.